Hulpmiddelen rollator

 

Een rollator ondersteunt de gebruiker bij het lopen en wordt in veel gevallen ingezet voor mensen die minder beweeggeluk ervaren. Mits goed ingezet geeft een rollator meer beweegplezier en verhoogt het de mobiliteit. Er zijn meerdere hulpmiddelen die het gebruik van de rollator makkelijker, comfortabeler en efficiënter maken.  

Wat voor rollator hulpmiddelen zijn er? 

Voordat er een aantal voorbeelden de revue passeren belichten we eerst twee verschillen. Functionele hulpmiddelen en gemaks hulpmiddelen. Functionele rollator hulpmiddelen ondersteunen het lopen en zorgen voor een veilige of ergonomische houding, gemaks hulpmiddelen zijn fijn om te hebben maar zonder deze aan de rollator toe te voegen zal de houding niet veranderen en het loop resultaat ook niet.

Functionele rollator hulpmiddelen 

Voorbeelden van functionele rollator hulpmiddelen zijn handvatten, omgedraaide remmen of een rollator rugsteun om tussendoor uit te rusten. Deze tools zorgen voor een betere houding en de mogelijkheid om langer te lopen en wellicht zelfs te revalideren. Rollatorband.nl heeft hiervoor een rollator accessoire ontwikkeld. Een rugband die bevestigd wordt aan de twee handvatten en door een elastisch effect het bekken in de juiste positie kantelt tijdens het lopen. De band helpt de gebruiker automatisch in de juiste wandelhouding. De band werkt optimaal bij een goed ingestelde rollator. Het instellen van een rollator doe je door de handvatten ter hoogte van de polsen vast te klemmen. Controleer dit regelmatig!

hulpmiddelen rollator

Hulpmiddelen voor gemak

Het eerste waar men aan denkt is natuurlijk de parapluhouder. Dat is zeker een must in Nederland. Er zijn echter nog veel meer andere handige rollator accessoires. Zo zijn er in veel rollator webshops inklapbare boodschappentassen te verkrijgen en is een dienblad voor het gebruik in huis zeker geen overbodige luxe. Kijk voor het bestellen van de hulpmiddelen altijd goed naar het model van de rollator en of het product universeel is. 

De rollatorband is een ADL oplossing voor mensen met een rollator.

 

Het lopen achter een rollator is voor veel mensen een drempel, maar wanneer het hulpmiddel ontdekt is geeft het ontzettend veel vrijheid en zelfredzaamheid. Klik hier voor meer informatie over De Rollator Rugband.