ADL hulpmiddelen en oplossingen in en buiten de zorg

ADL hulpmiddelen zijn tools of oplossingen die helpen bij dagelijkse handelingen. Dit kan een aangepast bestek zijn maar ook een rollator of rollator accessoire. ADL hulpmiddelen worden ontwikkeld door professionals en uitvoerig getest op verschillende groepen. 

Wat is ADL? 

ADL staat voor algemene dagelijkse levensverrichtingen. ADL oplossingen die zorg gerelateerd zijn worden aangeraden door fysio- en ergotherapeuten. De eindgebruiker van de oplossingen kan er uiteraard ook zelf voor kiezen het product aan te schaffen. In sommige gevallen verkoopt zelfs de Blokker dit soort producten.

ADL hulpmiddelen en zorg 

Rollatorband.nl werkt nauw samen met fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Samen met de professionals is de rollator rugband getest en ontwikkeld. Dit ADL hulpmiddel helpt rollator gebruikers bij het lopen met rollator. Essentieel hierbij is het afstellen van de rollator. Met de handvatten op de juiste hoogte zorgt het product voor een optimale houding. 

ADL-oplossing De Rollator Rugband wordt ingezet voor mensen met rollator

Kenmerken ADL hulpmiddelen 

De hulpmiddelen kenmerken zich door gemak, comfort en veiligheid. Niet alle oplossingen zijn direct te gebruiken. Voor een aantal, zoals een elektrische rolstoel of scootmobiel is het van te voren oefenen raadzaam. Lees voor het gebruik van de hulpmiddelen altijd de instructie. 

ADL oplossingen en resultaat 

De producten stimuleren de ergonomie. Dit resulteert in langer thuis wonen en een hogere zelfredzaamheid onder de gebruikers. Na een herseninfarct of operatie kijken professionals naar de mogelijkheden voor ontslag in combinatie met of zonder ADL hulpmiddelen. 

Voorbeeld ADL oplossingen: 

  1. wandelstok of rollator - bij moeite met lopen is dit een hulpmiddel wat de mobiliteit verbetert
  2. aankleedstok - helpt bij het aankleden
  3. pillendoos - slimme pillenbox die het bewaren en ordenen van medicijnen makkelijker maakt 
  4. antislipset - vergemakkelijkt het openen van potjes 
  5. cup cap - voorkomt morsen met (hete) dranken
  6. grijper - ondersteunt bij het pakken/grijpen van producten
  7. pillenhulp - helpt bij het breken van pillen
  8. meubelverhoger - hoger zitten betekent makkelijker opstaan
  9. washulp en borstel - een ergonomisch hulpmiddel dat 
  10. knopenhaak - maak met één hand knopen dicht en open

ADL hulpmiddelen vergoed

Een aantal kleine ADL oplossingen worden mogelijk vergoed. Let op er moet een aantoonbare reden zijn voor het gebruik. Denk aan een neurologische aandoening of een gewrichtsaandoening. Raadpleeg ter controle de verzekering voor eventuele vergoedingen.


Bekijk de rollator rugband


Voor extra informatie kan het contactformulier ingevuld worden op onze website. Wij staan je graag te woord.